top of page

Élet a feltámadás ezen az oldalán


Ó, ti balgák! Milyen rest a szívetek, hogy mindazt elhiggyétek, amit megmondtak a próféták! Hát nem ezt kellett-e elszenvednie a Krisztusnak, és így megdicsőülnie? És Mózestől meg valamennyi prófétától kezdve elmagyarázta nekik mindazt, ami az Írásokban róla szólt. Lk 24:25-27

Drága Úr Jézus, az összes feltámadás utáni megjelenésed közül (1Kor 15:3-7) ez a kedvencem, amikor meglátogattad társaid az ostrom után az emmausi úton (Lk 24:13-35). Én is balga és rest szívű, és Szentlelked szolgálatára szüntelen rászoruló vagyok, hogy megszabadítson a hitetlenségemtől. Köszönöm a rendületlen gyengédségedet, a határtalan türelmed és a kitartó szeretetedet.

Jézus, tedd ezt tovább értem is, és az imádkozó barátaimért, amit tettél az emmausi úti testvéreinkkel. Segíts látni téged szerte az Írásokban, mert te vagy a középpont, a lényeg, az egész Biblia hőse.

Vonjanak Mózes szavai, különösen a törvény, szüntelen hozzád, mert te betöltötted a törvény követelését értünk, és most betöltöd a törvény szépségét bennünk. Ments meg bennünket a teljesítménykényszeres lelkiségtől. Te megtetted értünk, amit mi soha nem lennénk képesek megtenni magunkért. Halleluja!

Győzz meg bennünket, folytasd, hogy te vagy a messze zengő „igen!” Isten minden ígéretére, amelyeket a prófétáknak tett (2Kor 1:20). Sóvárogva várjuk minden ígéreted beteljesedését az első és második eljöveteled kapcsán. Az országod elérkezett: kívánjuk és várjuk annak teljességét.

Minden bűn, gonoszság, szenvedés, betegség és épség hiánya egy lejárati dátummal bír. Helyreállítás, magasztalás, tökéletes kapcsolat és tökéletes minden vár bennünket az új földön. Hit és nem félelem van rendjén ma és minden nap.

Jézus, adj nekünk gyógyíthatatlan „helyreállításra vonatkozó szívfájdalmat”, mint az emmausi testvéreknek volt. Árassz kegyelmet kegyelemre ránk, és munkálj bennünk reményt és még nagyobb reményt. Nagyon is Ámen, így imádkozunk, a te szent és átformáló nevedben.

(Scotty Smith imádsága - thegospelcoalition.org/blog/scotty-smith)

Kiemelt
Legutóbbiak
Archívum
kategóriák
Kövess itt is
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page