top of page

Akkor is jó, ha nem csupa vidámság


Mert csak én tudom, mi a tervem veletek – így szól az Úr –: jólétet és nem romlást tervezek, és reményteljes jövő az, amelyet nektek szánok. Jer 29:11

Ezek után láttam, hogy íme, nyitva van egy ajtó a mennyben, … és íme, egy trón állt a mennyben, és a trónon ült valaki. Jel 4:1-2

Sem magasság, sem mélység, sem semmiféle más teremtmény nem választhat el minket Isten szeretetétől, amely megjelent Krisztus Jézusban, a mi Urunkban. Rm 8:39

Mennyei Atyánk, köszönjük a szüntelen emlékeztetést, hogy milyen kevéske kontrollunk van bármire vonatkozólag – dolgok felett, amelyek feszítenek bennünket, és meglepetések felett, amelyek gyönyörködtetnek; körülmények felett, amelyeket nem szeretünk, és emberek felett, akiket igen; a vakáció felett, amelyet izgatottan terveztünk, és a vakcina felett, amelyre iszonyúan szükségünk van. Újra és újra belebotlunk a mi ember voltunkba, és a te szuverenitásodba.

Atyánk, nincs szükségünk idővonalra, hogy Jézus mikor jön vissza, vagy részletes előzetesre a ránk váró mennyei életről. Az egyetlen, amire szükségünk van, hogy tudjuk, hogy Te szüntelen munkában vagy az örömeinkben, fájdalmainkban és várakozásunkban (Rm 8:28). Biztosíts bennünket továbbra is, hogy a ránk vonatkozó terved jó, akkor is, amikor nem igazán nyilvánvaló.

Te odaadtad Jézust nekünk és értünk – az igazat a nem igazért. Bizonyára bízhatunk benned minden mással is, amire igazán szükségünk van. Elég kegyelmet ígértél nekünk, nem pedig a kívánságlisták betöltését. Sokkal elkötelezettebb vagy abban, hogy olyanná tegyél bennünket, mint Jézus, minthogy kényelmesen érezzük magunkat. A leg-evangélium-józanabb pillanatainkban rendben valónak tartjuk ezt, Atyánk. Adj nekünk több ilyen pillanatot.

Te teljes megmentést ígértél, nem azonnali megkönnyebbülést. Az irántunk való szereteted állandó, konstans, még akkor is, ha semmi más nem tűnik annak. Csak adj nekünk továbbra is homály nélküli, csökkentlátás mentes sasszemet arra, hogy te teljességgel, örömteli módon és szuverénként ülsz a trónodon.

Azt akarjuk, hogy akarjuk, amit Te akarsz, Atyánk. Akarjuk hinni, hogy minden, amire szükségünk van, az Te vagy, és amit Te bölcsen úgy döntesz, hogy nekünk adsz. Nagyon is Ámen, így imádkozunk Jézus nagy erejű és szerető nevében.

(Scotty Smith)

Kiemelt
Legutóbbiak
Archívum
kategóriák
Kövess itt is
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page