Lakomázni Isten vigasztalásából, békességéből és szeretetéből

April 29, 2020

Maga pedig a mi Urunk Jézus Krisztus és Isten, a mi Atyánk, aki szeretett minket, és kegyelméből örök vigasztalással és jó reménységgel ajándékozott meg, vigasztalja meg a ti szíveteket, és erősítsen meg titeket minden jó cselekedetben és beszédben. (2Thessz 2:16-17)

Az Úr pedig irányítsa szíveteket Isten szeretetére és Krisztus állhatatosságára. (3:5)

Maga a békesség Ura adjon nektek mindig minden körülmények között békességet. Az Úr legyen mindnyájatokkal! (3:16) 

 

Mennyei Atyánk, ahogyan az éhes, apró vörösbegyfiókák a fészkekben, úgy kezdjük ezt a napot készen arra, hogy kiadósan lakomázzunk a Te vigaszod, szereteted és békességed bőségéből. Köszönjük, hogy velünk vagy naponta és ilyen nagylelkűen.

 

Mint a kegyelem Atyja és minden vigasztalás Istene, a Te irgalmasságod szaladjon hozzánk, mint egy szelíd patakocska és fusson át rajtunk mások felé ma. A kegyelem mindig lejtőn lefelé fut, ezért boldogan foglaljuk el az erőtlenség, az alázat helyét ma. Rendelj ki, folyósíts számunkra gyógyító és reményteljes szavakat a barátaink felé, akik különféle kényszerhelyzetek és feszültségek között vannak.

 

Pál szavai nyomán irányítsd a szívünket a Te szeretetedből többre és Jézus állhatatosságára, nehogy a kóbor szívünk köldöknézegető önsajnálat zsákutcájába forduljon. Amennyire ismerjük már a szeretetedet, Atyánk, mutass belőle még többet. Kápráztass el és gyönyörködtess. Hökkentsd meg a szívünket a kegyelmed gazdagságával és a Lélek tüzével. Annyira hálásak vagyunk, hogy Krisztus állhatatossága a mi erőnk az útra, és nem pedig a sztoikus elszántságunk vagy az, hogy majd önerőből kihúzzunk magunkat.

 

Végül, Atyánk, Benned bízunk minden békességgel kapcsolatban, amire szükségünk van ma. Töltsd meg a szívünk a Te békességeddel. Egyengesd ki a botlásainkat a békességeddel. Csendesítsd le a viharainkat, a világjárványost és a másféléket, a békességeddel. Az, hogy Te velünk vagy és értünk vagy, minden, amire szükségünk van. Nagyon is Ámen, az örökké kedves, örökké közellévő nevedben, Jézus.

 

(Scotty Smith)

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Kiemelt

Köszöntő

March 29, 2017

1/1
Please reload

Legutóbbiak

June 16, 2020

Please reload

Archívum
Please reload

kategóriák