top of page

Lakomázni Isten vigasztalásából, békességéből és szeretetéből


Maga pedig a mi Urunk Jézus Krisztus és Isten, a mi Atyánk, aki szeretett minket, és kegyelméből örök vigasztalással és jó reménységgel ajándékozott meg, vigasztalja meg a ti szíveteket, és erősítsen meg titeket minden jó cselekedetben és beszédben. (2Thessz 2:16-17)

Az Úr pedig irányítsa szíveteket Isten szeretetére és Krisztus állhatatosságára. (3:5)

Maga a békesség Ura adjon nektek mindig minden körülmények között békességet. Az Úr legyen mindnyájatokkal! (3:16)

Mennyei Atyánk, ahogyan az éhes, apró vörösbegyfiókák a fészkekben, úgy kezdjük ezt a napot készen arra, hogy kiadósan lakomázzunk a Te vigaszod, szereteted és békességed bőségéből. Köszönjük, hogy velünk vagy naponta és ilyen nagylelkűen.

Mint a kegyelem Atyja és minden vigasztalás Istene, a Te irgalmasságod szaladjon hozzánk, mint egy szelíd patakocska és fusson át rajtunk mások felé ma. A kegyelem mindig lejtőn lefelé fut, ezért boldogan foglaljuk el az erőtlenség, az alázat helyét ma. Rendelj ki, folyósíts számunkra gyógyító és reményteljes szavakat a barátaink felé, akik különféle kényszerhelyzetek és feszültségek között vannak.

Pál szavai nyomán irányítsd a szívünket a Te szeretetedből többre és Jézus állhatatosságára, nehogy a kóbor szívünk köldöknézegető önsajnálat zsákutcájába forduljon. Amennyire ismerjük már a szeretetedet, Atyánk, mutass belőle még többet. Kápráztass el és gyönyörködtess. Hökkentsd meg a szívünket a kegyelmed gazdagságával és a Lélek tüzével. Annyira hálásak vagyunk, hogy Krisztus állhatatossága a mi erőnk az útra, és nem pedig a sztoikus elszántságunk vagy az, hogy majd önerőből kihúzzunk magunkat.

Végül, Atyánk, Benned bízunk minden békességgel kapcsolatban, amire szükségünk van ma. Töltsd meg a szívünk a Te békességeddel. Egyengesd ki a botlásainkat a békességeddel. Csendesítsd le a viharainkat, a világjárványost és a másféléket, a békességeddel. Az, hogy Te velünk vagy és értünk vagy, minden, amire szükségünk van. Nagyon is Ámen, az örökké kedves, örökké közellévő nevedben, Jézus.

(Scotty Smith)

Kiemelt
Legutóbbiak
Archívum
kategóriák
Kövess itt is
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page