top of page

A hálaadás félelem-szabotáló, zúgolódás-eloltó kegyelmi eszköz


Hála legyen Istennek kimondhatatlan ajándékáért! 2Kor 9:15

Mivel tehát már elfogadtátok Krisztus Jézust, az Urat, éljetek is őbenne. Gyökerezzetek meg és épüljetek fel őbenne, erősödjetek meg a hit által, amint tanultátok, és hálaadásotok legyen egyre bőségesebb. Kol 2:6-7

Mennyei Atyánk, a hálaadásra hívásod csatakiáltás – bátor ellenállásra és kemény védekezésre hívsz, nehogy beleessünk, hogy bemutatjuk nyafogásunk seregszemléjét. Ahelyett, hogy arra figyelünk, mit veszítettünk vagy mink nincs, szeretnénk ma kifejezni a köszönetünket az örömhír kimondhatatlan ajándékáért, és más dolgokért is.

Teljesen mindegy, mi más zajlik a szívünkben, a napunkban, a világunkban, Krisztusban el vagyunk rejtve, a Lélekkel megpecsételten mint a Te szeretett gyermekeid. A múltunkat megváltottad, a jelenünk a kezedben van, a jövőnk messze túl van a legvadabb álmainkon is.

Semmi nem teheti kevesebbé a szeretetedet, rettentheti el az elhatározásodat, vagy kisebbítheti a bennünk való gyönyörködésed. Miért félnénk vagy panaszkodnánk bármiről is, Atyánk? Miért lennénk telve a panasszal és siránkozással, amikor tele lehetünk a Lelkeddel is.

Köszönjük a ruházatot, az otthont, a kényelmes ágyat, az étel bőségét, a tiszta vizet és az orvosi segítség elérhetőségét, a hőszabályzót és a bizonyosságot, hogy te szabályozol minden mást. Köszönjük az „evangéliumi különítményt”, vagyis a keresztyén barátokat, akikkel megoszthatjuk az életet, szolgálhatjuk királyságodat és a kegyelemben növekedhetünk.

Atyánk, köszönjük, hogy egy nap majd mindent rendbe hozol, mindent újjá teszel, és eltörölsz minden könnyet. Köszönjük, hogy ebben a pillanatban is mindenen keresztül a mi javunkat és a Te dicsőségedet munkálod – még a legkomiszabb vírusokon, az eltörölt terveken és a feszített gazdasági helyzeten keresztül is. Legyen ez egy olyan nap, amelyen hálateltté leszünk és azok is maradunk. Nagyon is Ámen, így imádkozunk Jézus gyengéd és győztes nevében.

(Scotty Smith)

Kiemelt
Legutóbbiak
Archívum
kategóriák
Kövess itt is
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page