top of page

Figyelj, fülelj, felejtkezz bele


Az egek hirdetik Isten dicsőségét, kezének munkájáról beszél a menny. Nappal a nappalnak adja át e szót, éjjel az éjjelnek adja tudtul. Zsolt 19:2-3

Mennyei Atyánk, az elmúlt hetek vírusos életmódjának egyik pozitív része a hosszú séták és a teremtettséghez kapcsolódás. A madarak hangosabban énekelnek, a zöld zöldebbnek látszik, az ég sokkal gyakrabban égszínkék, mint valaha.

Ahogy Dávid király a 19. zsoltárban írta, ha van fülünk meghallani, a természet kinyilvánítja a dicsőségedet, szünet nélkül a világ minden pontján. Egy vizuális kaleidoszkóp, egy nagyelőadói hangszóró, gyönyörűségek illatos svédasztala. Hogy képes bárki, aki akár csak a legparányibb érzékelési képességgel bír, elmerengeni a teremtés felett, és nem dicsőíteni Téged?

Atyánk, köszönjük a hullámok tengerparti robajának szónikus szimfóniáját szerte a világon. Áldunk Téged, hogy létezésre képzelted a svájci Alpokot a térdünket hajlító csodálatosságukkal és a mennyet elérő fenségükkel. Személy szerint úgy hiszem, hogy saját kezeddel festettél meg minden patakot, barnát és a szivárványos pisztrángot, és Te dekoráltad a madár barátunkat lélegzetelállító művészi tollazattal.

Neked tudjuk be a folyamatos vigyort a delfin arcán, a teljes kiőrlésű kenyér készítésekor a sütőből kiáramló illatot és egy jó csoki zamat-adottságának élvezetét. Te adtad a melódia varázsát a Beatlesnek, a szimfónia csodáját Bachnak, a harmónia ajándékát a Beach Boys-nak. Mi mind, akik belefeledkezünk a napfelkeltékbe és naplementékbe, tartozunk neked a szeretet ki nem fizethető tartozásával.

Mindennek tetejébe nem voltál elégedett, hogy csak pompás Teremtő legyél, úgy döntöttél, hogy kegyelmes Megváltó leszel. Nekünk adtad Jézust, és értünk. Halleluja az örömhír mérhetetlen gazdaságáért! Atyánk, lépesd fokról fokra felfelé az érzékszervi tudatosságunkat. Bár hallhatnánk Téged hangosabban, mint valaha, hogy hozzánk beszélsz azokon keresztül, amiket Te alkottál és azon a Valakin keresztül, akit elküldtél. Nagyon is Ámen, így imádkozunk Jézus nagyszerű és nagylelkű nevedben.

(Scotty Smith)

Kiemelt
Legutóbbiak
Archívum
kategóriák
Kövess itt is
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page