top of page

Küzdelem a szívünkért

Ezek szekerekben, amazok lovakban bíznak; mi pedig az Úrnak, a mi Istenünknek nevéről emlékezünk meg. Zsolt 20:8

Mennyei Atyánk, a szívünk bizalmáért való harc könyörtelen, gyakran gonosz, és elég álnok. Ennek a napnak kezdetén (és a továbbiakban is) elismerjük, hogy csak Te vagy méltó imádatunkra, a szeretetre és a bizalomra; de közben szeretnénk megnevezni azokat az embereket, helyeket és dolgokat is, amelyekre gyakran szabadulásért tekintünk, helyetted. Dávid napjaiban ezek a harci szekerek és lovak voltak; napjainkban azonban sok más hamis megmentő követeli a bizalmunkat.

Néhányan önnön jóságukban, fegyelmezettségükben, és kedvességükben bíznak, de mi Jézus elvégzett munkájában és Ő tökéletes igazságának (igaz voltának) ajándékában bízunk.

Néhányan házastársuk odafigyelésében és szeretetében bíznak, gyermekeik sikereiben és „épségében”; de mi a változatlan szeretetben és az óriási gyönyörűségben bízunk, amely Jézusban van számunkra.

Néhányan tőzsdei értékpapírokban, készpénzes fedezetükben, meg „dolgokban” bíznak; de mi Krisztus mérhetetlen gazdagságában és az elvehetetlen kincsben bízunk, amely a mennyben számunkra tartott fenn.

Néhányan testi képességeikben és érzékiségükben bíznak; de mi, betegségben és egészségben, fiatal korban és idősödve is a valóban szép és mindenre képes Egyetlenben, Jézusban bízunk.

Néhányan abban bíznak, hogy okosak, bölcsek és igazuk van; de mi Jézusban bízunk, aki a mi Istentől való bölcsességünk – ami a mi igazságunk, szentségünk és a megváltásunk.

Néhány abban bíznak, hogy különleges csoporthoz, körhöz, és klubhoz tartoznak; de mi a Krisztussal való egység ajándékában bízunk, és a töretlen közösségben, amelyet a teljes Szentháromsággal élvezzük.

Néhányan a szakmai produktivitásukban és a „cégben” betöltött pozíciójukban bíznak; de mi abban az Egyetlenben bízunk, aki mindent újjá tesz és mi az ő kegyelmében vagyunk.

Néhányan gyógyszerekben és „italáldozatban” bíznak, abban, ami feldob, vagy épp lenyugtat; de mi abban az Egyetlenben bízunk, aki azt mondja: „Jöjjetek énhozzám mindnyájan, akik fáradtak vagyok, és én megnyugvást adok nektek.” Csak Jézus tud meggyógyítani, és megszabadítani minket.

Atyánk, megint mondjuk: bár sokak, emberek, helyek, dolgok szüntelen versengenek a bizalmunkért, csak Te vagy érdemes rá. Nagyon is Ámen, imádkozunk, Jézus nagyszerű és nagylelkű nevében.

(Scotty Smith)

Kiemelt
Legutóbbiak
Archívum
kategóriák
Kövess itt is
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page