top of page

Majdnem túl szép, hogy igaz legyen


Legyen derekatok felövezve, és lámpásotok meggyújtva. Ti pedig legyetek hasonlók az olyan emberekhez, akik várják, mikor tér vissza uruk a menyegzőről… Bizony mondom nektek, hogy felövezi magát, asztalhoz ülteti őket, odamegy, és felszolgál nekik. Lk 12:35-37

Úr Jézus, már túléltem jó pár borzasztó tanítást a második eljöveteledről. Legtöbbje önközpontú félelmet, evangéliummentes spekulációt váltott ki vagy politikai szenzációt hajhászott. De ezen a reggelen, ahogy erről a részről elmélkedem, az ostobaság és a törmelék nagy része kitisztult.

Jézus, soha nem voltam kevésbé nyugtalan és jobban kész a visszajöveteledre, de csak is az evangélium megértésében való növekedés miatt. Már viselem a helyes ruházatot, vagyis a Te tökéletes igazságod esküvői ruháját. A lámpásomban az olaj soha nem fogy el, mert Te elpecsételtél magadnak és elküldted a Szentlelked, hogy a szívünkben éljen örökre.

Mert az evangélium igaz, készen állok a szolgálatra kétféle módon. Az első lélegzetelállítóan dicsőséges. A Szentírás szerint, amikor visszatérsz, Te a menyasszonyodhoz jössz, amikor hozzánk jössz, akik „az asztalnál ülnek”, és Te szolgálsz nekünk! Hihetetlen! Úr Jézus, ezt nehéz felfogni. Hiszem, de légy segítségül a hitetlenségemnek.

Milyen csodálatos ez a szeretet, tényleg az, mert minden, amit valaha is tettél azért van, hogy szolgáld a népedet – a teremtéssel, az inkarnációval, a keresztre feszítéseden keresztül, a feltámadásod által, a mennybemenetelben és a mennyei közbenjárásoddal. Te Szolga-király vagy.

Másodszor, ahogy meggondolom mindazokat a módokat, ahogy Te szolgálsz bennünket, Jézus, megújul tőle a vágyam, hogy szolgáljalak Téged az evangéliumi társakkal és barátokkal együtt.

Kinek a lábát kell megmosnunk? Kinek kell hallania az általad elérhető ingyen kegyelem és teljes megváltás páratlan örömhírét? Hol kell munkálnunk az igazságot, terjeszteni a kegyelmet, valamint alázattal és örömteli módon járni Veled, Úr Jézus? Nagyon is ámen, így imádkozunk a Te páratlan és pompás nevedben.

(Scotty Smith)

Kiemelt
Legutóbbiak
Archívum
kategóriák
Kövess itt is
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page