top of page

Jézusra szomjasnak lenni


Az ünnep utolsó nagy napján felállt Jézus, és így kiáltott: Ha valaki szomjazik, jöjjön hozzám, és igyék! Jn 7:37-41

Úr Jézus, milyen találó, hogy felállsz Izrael aratási ünnepe utolsó napján, feltekered a hangerőt, és hívogatod azokat közülünk, akik szomjaznak, hogy jöjjenek hozzád megkönnyebbülésért és felüdülésért. Izrael minden lakomája, Isten Történetének egésze és minden ígéret, amit Isten tett, Benned találja meg a beteljesedését.

Miért vagyunk szomjasak? Mert így születtünk, hogy vágyakozunk annak az Élő Víznek a fogyasztására, amelyet egyedül Te tudsz adni nekünk. De néhányan közülünk kimerültség-generált szomjúságot is hordoznak. Fáradtak vagyunk az élet terheitől és annak az árától, hogy jól szeressünk.

Mások közülünk a bűn által generált szomjúságot érzik. Szerencsére, a töredezett ciszternáink csalódást okoztak nekünk ismét. És vannak olyanok, akik azért szomjasak közöttünk, mert a szívünk száraz az önigazolástól, a kritikai lelkülettől, és hiányoljuk a Veled való közösséget. Megint mások csak azért vagyunk szomjasak, mert Te felcsavartad a hőt az életünkben, nem azért, hogy megszégyeníts, hanem hogy kinyilvánítsd az igényedet ránk. Köszönöm, Uram, köszönöm, köszönöm, köszönöm.

38 Aki hisz énbennem, ahogy az Írás mondta, annak belsejéből élő víz folyamai ömlenek. 39 Ezt pedig a Lélekről mondta, akit a benne hívők fognak kapni, mert még nem adatott a Lélek, mivel Jézus még nem dicsőült meg.

Nem számít, a szomjunk eredete, Te az evangélium gyógyító vizének kiadós mennyiségét ígéred, a kegyelem szívet felszabadító kortyait, a Szentlélek artézi forrásait. Bolondok vagyunk, ha figyelmen kívül hagyjuk a meghívásod.

40 hallva szavait, az emberek egy része azt mondta: "Bizony, ez az ember a Próféta." 41 Mások azt mondták: "Ő a Messiás."

Mert Te nem csupán egy nagy próféta vagy; Te a Messiás vagy, Isten megtestesülése, a mi igazság-beteljesítő helyettesítő áldozatunk és bűneinket hordozó Megváltó; mindenek Teremtője és megváltója minden elromlott dolognak, az Isten Báránya és az Élet Ura. Jézusom, jövünk! Szomjasan, várakozva és hálásan. Nagyon is ámen, így imádkozunk a Te könyörületes és hatalmas nevedben.

(Scotty Smith)

Kiemelt
Legutóbbiak
Archívum
kategóriák
Kövess itt is
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page