A harmadik fajta fiú

May 20, 2020

És útra kelve el is ment az apjához. Még távol volt, amikor apja meglátta őt, megszánta, elébe futott, nyakába borult, és megcsókolta őt. Lk 15:20

 

Mennyei Atyánk! Legtöbbünk nem egy távoli vidéken kezdte meg a hetét, csődbe menten és más disznóit legeltetve. Nem is vagyunk az önigazság lelket szipolyozó mérgével tele. Egy harmadik fajta fiúi lét jellemez minket – egy hibrid.

 

Kellemesek, jóllakottak és „kedvesek” vagyunk, de pont annyira szükségünk van a veled való közösségre, mint a két másik fiadnak, akiket ábrázol a Lukács 15.

 

Atyánk, nagy vigasztalás számunkra tudni, hogy irányunkba mindig tele irgalommal találunk Téged, még ha a mi irántad való érzéseink változékonyak és hidegek is. Míg mi bandukolunk csak feléd, Te mindig rohansz felénk Jézusban. Amennyire örülünk, hogy láthatunk Téged a hitünk „szemeivel”, Téged felvillanyoz, örömmámorban úszol, ahogy ránk tekintesz távolról vagy közelről.

 

Amikor mi nem igazán vagyunk készek, hogy felemeljük a karunkat, hogy dicsérjünk Téged, a Te átölelésed a legmegbízhatóbb elem a napunkban. Ahogyan örömmel fogadsz, az állandó és életadó számunkra. Te valóban nem azért nyújtod ki a kezed, hogy megrázd a miénket: Te körénk fűzöd a karodat az evangéliumban.

 

Bár a mi irányodba való ragaszkodásunk ingadozik, a Tiéd irántunk non-stop, teljes átmérőjű és szűrésmentes. Te elárasztasz számtalan „puszival” egész nap. Halleluja, mert TE szereted a gyermekeidet örök, megingathatatlan és feltétel nélküli szeretettel.

 

Mert az evangélium igaz, ma Neked akarunk élni és szeretni, a dicsőségedre. Nem az, hogy mi megragadjunk Téged, hanem hogy Te megragadsz minket az evangéliumban, ez számít a legjobban. Nem a mi változó tapasztalásunk a békességről, hanem hogy Te biztosítasz minket, hogy megbékéltél velünk – ez az, ami ragyogóan nagyszerű! Nagyon is ámen, így imádkozunk Jézus kincset érő és győztes nevében.

 

(Scotty Smith)

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Kiemelt

Köszöntő

March 29, 2017

1/1
Please reload

Legutóbbiak

June 16, 2020

Please reload

Archívum
Please reload

kategóriák