top of page

Jézus örömteli királysága


De a Fiúról így szól: „A te trónusod örökké megáll, ó, Isten, és királyi pálcád az igazság pálcája. Szereted az igazságot, és gyűlölöd a gonoszságot: ezért kent fel téged Isten, a te Istened öröm olajával társaid fölé.” Zsid 1:8-9

Úr Jézus, semmi sincs olyan nagy hatással ránk, mint az, hogy hogyan gondolkodunk rólad. A legjobb napjainkon talán 1,2%-át fogjuk fel a Te tényleges dicsőségednek. Minél többet látunk belőled a Szentírásban, annál inkább késztet minket, hogy szeressünk, imádjunk és magasztaljunk Téged. A menny egy örök utazás: a Te szereteted és dicsőséged kimeríthetetlen csodáinak feltárása.

Ez az igerész ma arra vezet minket, hogy gyönyörködjünk a Te örömteli királyi rangodban – a mindenek felett, mindenütt és minden időben való uralmadban. Gyönyörűséged telik abban, hogy összezúzd a gonoszt, és annak örülsz, hogy mindent újjá teszel. A boldogság a felszentelésed olaja, és az öröm a szívverésed. Bocsáss meg, hogy kevesebbnek vagy másmilyennek gondolunk.

Vigasztaló tudnunk azt, hogy a mi Atyánk a Te vállaidra helyezte az egész kozmosz irányítását, különösen az olyan kizökkentő időszakokban, mint amilyet ezekben az elmúlt hónapokban átélünk. A kegyelmed és békességed uralma megállás nélkül terjed; legyen ez igaz a mi szívünkre is. Szelídítsd meg a félelmeinket. Zsugorítsd össze a nyugtalanságainkat. Tedd hatalmas méretűvé a bizalmunkat és az örömünket.

Valóban Te vagy minden kor örömteli Királya! A trónusod örökkön örökké áll, és királyságod soha véget nem ér. Halleluja! Tölts meg bennünket a Te örömöddel, Úr Jézus! Tölts meg, míg túlcsordul bennünk. Legyen a csontjainkba rekesztett tűz, hogy igazságot munkáljunk, szeressük az irgalmasságot és alázatosan járjunk Istenünkkel. Nagyon is ámen, így imádkozunk a Te kedves és kitartó nevedben.

(Scotty Smith)

Kiemelt
Legutóbbiak
Archívum
kategóriák
Kövess itt is
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page