Legyél frissítő!

June 3, 2020

Van, aki bőven osztogat, mégis gyarapszik, más meg szűken méri a járandóságot, mégis ínségbe jut. Az ajándékozó bővelkedik, és aki mást felüdít, maga is felüdül. Péld 11:24-25 

 

Úr Jézus, képtelenség anélkül olvasni ezt a részt, hogy felemelnénk a szívünk és kezünk a menny felé. Nem tudjuk úgy olvasni ezt a három szót, „aki mást felüdít”, hogy ne gondolnánk Rád. Senki sem üdíti fel úgy a száraz és megterhelt szívet, mint ahogy Te. A kegyelmed minden nap megújul, és a rendíthetetlen szereteted sose jut a végére.

 

Senki nem ad szabadabban, mint Te, Jézus. Soha nem lehet azzal vádolni, hogy bármi jót visszatartottál a népedtől. Sose azért jutsz ínségbe, mert felhalmozol, hanem mert önként vállaltad a kereszt ínségét, hogy eszköze legyen annak, hogy gazdaggá tegyél minket (2Kor 8:9). Ez az evangélium, és semmi sincs olyan üdítő, mint az evangélium, mert ez az Istennek ereje az üdvösségre (Rm 1:16) – hívőnek, nem hívőnek egyaránt.

 

Jézus, Te mindig felemelt hangon hívsz minket magadhoz: „Ha valaki szomjazik, jöjjön hozzám, és igyék!” (Jn 7:37). Miért használsz felemelt hangot az evangéliumban? Mert nehezen hallunk – könnyen megzavar mindenféle figyelmünkért versengő hang. De legfőképpen azért, mert annyira kész vagy örömmel felüdíteni bennünket a kimerültségünkben, elcsigázottságunkban, a „bátorításra szorulok”, a „bizonytalan vagyok jövő felől” állapotunkban. Köszönjük, Urunk. Köszönjük. Köszönöm. Köszönöm.

 

Ahogyan a kegyelem lefele fut a szükséget szenvedő irányába, úgy fusson át rajtunk szabadon mások felé. Jézus, kinek akarod, hogy felüdülést ajánljuk fel ma? Kinek kell átadnunk egy csésze kegyelmet, vagy a kedvesség hívását – a Te nagy szereteted szociális távolságot megtartó, levegő-ölelését? Nagyon is ámen, így imádkozunk a Te ragyogóan magával ragadó nevedben.

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Kiemelt

Köszöntő

March 29, 2017

1/1
Please reload

Legutóbbiak

June 16, 2020

Please reload

Archívum
Please reload

kategóriák
Kövess itt is
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

Budapest-Külső-Kelenföldi Református Egyházközség

Rólunk

Lelki élet

Közösség

Szolgálat

Honlappal kapcsolatos észrevételeket a

e-mail címre várjuk!

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now