top of page

Evangélium hajnalkák


Most tehát, akik azt mondjátok: „Ma vagy holnap elmegyünk abba a városba, és ott töltünk egy esztendőt, kereskedünk és nyereséget szerzünk”, azt sem tudjátok, mit hoz a holnap. Mert a ti életetek olyan, mint a lehelet, amely egy kis ideig látszik, aztán eltűnik. Inkább ezt kellene mondanotok: Ha az Úr akarja, akkor élünk, és ezt vagy azt fogjuk cselekedni. (Jak 4:13-15)

Mennyei Atyánk, ez az igerész emlékeztet bennünket arra, hogy inkább hajnalkák vagyunk, mint öregedő bonsai fák. A Te gyönyörűségedre teremtettél, megváltottál az evangéliummal, és a drága napjainkat megszámláltad. Szuverén, teljhatalmú Atyánként hogy akarsz látni bennünket ma és az utolsó leheletünk közötti időben élni?

Mi számítson jobban és kevésbé számunkra? Az igéd, Lelked és gondviselésed által vezess bennünket. Mutasd meg, hogyan éljünk, szeressünk, mibe használódjunk el a Te dicsőségedre. A „nagyobb csűr” nem ugyanakkora vonzerőt képvisel, mint korábban, Atyánk (Lk 12:13-21). Szeretnénk irányodban gazdagok lenni, és a kegyelem gazdagságát másokra költeni.

A mennyei reménységünk hogyan befolyásolja a földi választásainkat? A rasszizmus, ellenségeskedés és rendszerszintű torzultságok járványában élünk. Jézus követőiként, a mennyei királyság polgáraiként mit akarsz, hogy cselekedjünk, Atyánk?

Kivel töltsünk több „szívtől szívig” időt? Kinek szükséges, hogy megbocsássunk? Az élet nem arról szól, hogy még kapjunk, hanem hogy kegyelmet adjunk. Melyik misszionáriust, gyülekezetplántálót, lelkészt kell bátorítanunk?

Atyánk, hálásak vagyunk, hogy nem fogunk semmit megszolgálni azzal, hogy jobban csináljunk bármelyiket is ezek közül. Jézus igazsága, amivel dicsekszünk, és amiben nyugalmat találunk. Azonban az evangélium felszabadít arra, hogy helyes kérdéseket tegyünk fel, és egy szabadabb, az örökkévalósággal jobban befolyásolt életet éljünk. Nagyon is ámen, így imádkozunk Jézus páratlan és pompás nevében.

(Scotty Smith)

https://www.thegospelcoalition.org/blogs/scotty-smith/gospel-morning-glories/

Kiemelt
Legutóbbiak
Archívum
kategóriák
Kövess itt is
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page