top of page

A cserépedény a Fazekas akar lenni 15 percre


Jaj annak, aki perbe száll alkotójával, bár csak egy a földből készült cserépedények között! Mondhatja-e formálójának az agyag: Mit csinálsz? – és a készítmény ezt: Nem ügyes a kezed!? (Ézs 45:9)

Mennyi Atyánk, még amikor azt mondod, „jaj nektek!” ez is a kegyelem ajándéka – egy csók a mennyből. Mert Te tudod, amit mi nem tudunk, úgy szeretsz, hogy mi nem tudjuk megérteni, és úgy munkálkodsz a színfalak mögött, hogy azon a NAPON majd elkápráztat bennünket.

Bolond módjára vannak napok, amikor azt kívánjuk, hogy bár kikölcsönözhetnénk a szuverenitásodat 15 percre. Csattintanánk az ujjunkkal, és eltüntetnénk ezt a globális vírust bizonyos világvezetőkkel együtt, akik megérdemelnék a korai nyugdíjazást.

Fellendítenénk a befektetéseinket, felszámolnánk a rasszizmust és a fosztogatást. Elmozdítanánk az országból a legzavaróbb szomszédunkat és munkatársunkat, lezárnánk az emberkereskedelmet. Biztosítanánk a gyermekeink anyagi biztonságát, és hogy soha ne szenvedjenek, eltörölnénk a rákot és az Alzheimer kórt. Ó, Atyánk, annyira keverednek bennünk az istenes vágyak és az önmagunkat szolgáló eljárások.

Cserépedény-társak vagyunk a cserépedények között, csupán gyurmák a Te nagy, szerető és hatalmas fazekas kezedben. Szükségünk van az evangéliumra minden nap és minden órában. A Te szíved hatalmasabb, mint az univerzum, és a Te útjaid tökéletesek – még ha nem is szeretjük őket. A menetrended hibátlan – még ha nyafogunk is miatta. Milyen bolondok vagyunk, hogy az Alkotónkkal vitatkozunk. A Megváltónkkal, Atyánkkal.

Jön egy NAP, amikor mindent helyreállítasz, mindent újjá és gyönyörűvé teszel. Addig a NAPIG adj nekünk türelmet és mélyítsd el a bizalmunkat, tedd extra méretűvé az irgalmasságunkat és növeld a kedvességünket. Atyánk, ajándékozz meg gyors megtéréssel, amikor bosszantunk és bírálgatunk amiatt, ahogyan Te a dolgodat végzed. Nagyon is ámen, így imádkozunk Jézus irdatlan nagy és irgalmas nevében.

(Scotty Smith)

https://www.thegospelcoalition.org/blogs/scotty-smith/potsherds-wishing-to-be-the-potter-for-15-minutes/

Kiemelt
Legutóbbiak
Archívum
kategóriák
Kövess itt is
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page