top of page

A NAP, amikortól többé nem szeretünk szegényesen


Akkor majd a farkas a báránnyal lakik, a párduc a gödölyével hever, a borjú, az oroszlán és a hízott marha együtt lesznek, és egy kisfiú terelgeti őket… 9 Nem árt és nem pusztít szent hegyemen senki, betölti a földet az Úr ismerete, ahogyan a tengert víz borítja. (Ézs 11:6-9)

Úr Jézus, jobban, mint bármikor máskor sóvárgunk arra a NAPRA, és kiáltunk azért a világért, amiről Ézsaiás írt ebben a részben. Annyira készek vagyunk arra, hogy minden ellenségeskedés és gyűlölködés, viszály és erőszak örökre eltűnjön. A NAPRA, amikor az állatok játszanak és szunyókálnak, nem cserkésznek és bujkálnak, amikor a húsevők növényevőkké lesznek.

De amennyire szeretjük a Salom (békesség) látványát az állatvilágban, százezerszer jobban vágyakozunk arra a NAPRA, amikor mi, a Te képviselőid soha többé nem bántjuk egymást. A Te megszámlálhatatlan, minden népből és nemzetből való családod szeretni, élvezni és szolgálni fogja egymást tökéletesen. Ezt nyerted meg számunkra, Jézus, és át fogjuk élni ezt a teljességében. Halleluja, hozd el már!

Valóban siettesd azt az örök NAPOT, amikor Isten dicsősége beborítja a földet, ahogyan a sós víz a világ óceánjait. Nincs mentségünk az előítéleteinkre, a felelősség áthárítására, az etnikai gőgre és reakciós haragra.

Köszönjük Jézus, hogy nem „szemet szemért" alapon viszonyulsz hozzánk, hanem az „életedet miértünk evangélium” alapján. Te nem szidalmazol bennünket: Te szabadítasz minket. Nem megérdemelt megvetéssel bánsz velünk, hanem meg nem érdemelt irgalommal. Köszönjük, most és örökké, Urunk.

Amíg visszatérsz, Jézus, hadd sóvárogjunk és növekedjünk a kegyelmedben. Ajándékozz nekünk gyors megtéréseket, lágyabb szívet és vágyat a megbékélésre. Bár a világ meglátná bennünk, hogy tanítványaid vagyunk azáltal, ahogyan szeretjük egymást. Nagyon is ámen, így imádkozunk a Te győzedelmes és gyengéd nevedben.

(Scotty Smith)

https://www.thegospelcoalition.org/blogs/scotty-smith/the-day-when-well-never-love-

poorly-again/

Kiemelt
Legutóbbiak
Archívum
kategóriák
Kövess itt is
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page