Mi zene Isten füleinek?

June 11, 2020

 Távozzatok előlem hangos éneklésetekkel, hallani sem akarom lantotok zengését! Áradjon a törvény, mint a víz, és az igazság, mint a bővizű patak! Ámós 5:23-24 

 

Mennyei Atyánk, ezek kemény szavak az igazi istentiszteletről, hogy mire vágysz tőlünk, lányaidtól és fiaidtól. Egészen elképzelhető az esetünkben, hogy mi szeretjük az istentiszteletet, vagyis a zenét, az igehirdetést, a liturgiát, miközben ugyanaz az istentisztelet mélységesen bánt és sért Téged.

 

 

 

Milyen istentisztelet az, ami „zene füleidnek?” Atyánk, Te nem hagytál kétséget efelől. „Áradjon a törvény, mint a víz, és az igazság, mint a bővizű patak!” Ez az a dallam, amire vágyakozol, és ez az a dicséreténeklés, amit élvezel. Soha nem imádunk és tisztelünk Téged teljesebben, mint amikor a Szentlélek felhangolja az életünket, hogy szeressük az irgalmat, cselekedjünk igazságosan és járjunk alázatosan Veled (Mikeás 6:8).

 

Atyánk, bocsáss meg, hogy keményebben dolgozunk azért, hogy az istentiszteleti szertartást megszervezzük, mint hogy Téged imádó szolgáidként éljünk a közösségeinkben. Mi is éppoly vakok és érzéketlenek tudunk lenni, mint az irgalmas samaritánus példázatbeli pap és lévita. Élvezték azt, hogy Te szívesen fogadod őket a jelenlétedbe a közös istentisztelet alkalmával, és aztán, közvetlen az áldás elhangzását követően képesek voltak semmibe venni az ordító szükséget a szemük előtt (Lk 10:25-37).

 

Atyánk, ahogy terveket készítünk, hogy újra összegyűljünk közösségi istentiszteletre a vírus érintette városainkban, a közös énekléseinkben korlátozások lesznek egy ideig. Azonban soha sincs korlátozás, hogy törődjünk az özvegyekkel és árvákkal, küzdjünk a rasszizmus és emberkereskedelem igazságtalanságaival szemben, adjunk enni a szegénynek és képviseljük a kivetetteket.

 

Bár az evangélium szövege és dallama elvezetne bennünket az evangélium táncához – a missziós lelkületű életvitelhez és az áldozatos szolgálatkészséghez! Nagyon is ámen, így imádkozunk Jézus dicsőséges és kegyelem-teljes nevében.

 

(Scotty Smith)

https://www.thegospelcoalition.org/blogs/scotty-smith/what-is-music-to-gods-ears/

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Kiemelt

Köszöntő

March 29, 2017

1/1
Please reload

Legutóbbiak

June 16, 2020

Please reload

Archívum
Please reload

kategóriák
Kövess itt is
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

Budapest-Külső-Kelenföldi Református Egyházközség

Rólunk

Lelki élet

Közösség

Szolgálat

Honlappal kapcsolatos észrevételeket a

e-mail címre várjuk!

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now