top of page

Mi zene Isten füleinek?


Távozzatok előlem hangos éneklésetekkel, hallani sem akarom lantotok zengését! Áradjon a törvény, mint a víz, és az igazság, mint a bővizű patak! Ámós 5:23-24

Mennyei Atyánk, ezek kemény szavak az igazi istentiszteletről, hogy mire vágysz tőlünk, lányaidtól és fiaidtól. Egészen elképzelhető az esetünkben, hogy mi szeretjük az istentiszteletet, vagyis a zenét, az igehirdetést, a liturgiát, miközben ugyanaz az istentisztelet mélységesen bánt és sért Téged.

Milyen istentisztelet az, ami „zene füleidnek?” Atyánk, Te nem hagytál kétséget efelől. „Áradjon a törvény, mint a víz, és az igazság, mint a bővizű patak!” Ez az a dallam, amire vágyakozol, és ez az a dicséreténeklés, amit élvezel. Soha nem imádunk és tisztelünk Téged teljesebben, mint amikor a Szentlélek felhangolja az életünket, hogy szeressük az irgalmat, cselekedjünk igazságosan és járjunk alázatosan Veled (Mikeás 6:8).

Atyánk, bocsáss meg, hogy keményebben dolgozunk azért, hogy az istentiszteleti szertartást megszervezzük, mint hogy Téged imádó szolgáidként éljünk a közösségeinkben. Mi is éppoly vakok és érzéketlenek tudunk lenni, mint az irgalmas samaritánus példázatbeli pap és lévita. Élvezték azt, hogy Te szívesen fogadod őket a jelenlétedbe a közös istentisztelet alkalmával, és aztán, közvetlen az áldás elhangzását követően képesek voltak semmibe venni az ordító szükséget a szemük előtt (Lk 10:25-37).

Atyánk, ahogy terveket készítünk, hogy újra összegyűljünk közösségi istentiszteletre a vírus érintette városainkban, a közös énekléseinkben korlátozások lesznek egy ideig. Azonban soha sincs korlátozás, hogy törődjünk az özvegyekkel és árvákkal, küzdjünk a rasszizmus és emberkereskedelem igazságtalanságaival szemben, adjunk enni a szegénynek és képviseljük a kivetetteket.

Bár az evangélium szövege és dallama elvezetne bennünket az evangélium táncához – a missziós lelkületű életvitelhez és az áldozatos szolgálatkészséghez! Nagyon is ámen, így imádkozunk Jézus dicsőséges és kegyelem-teljes nevében.

(Scotty Smith)

https://www.thegospelcoalition.org/blogs/scotty-smith/what-is-music-to-gods-ears/

Kiemelt
Legutóbbiak
Archívum
kategóriák
Kövess itt is
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page