top of page

Nem vagyok büszke a nyafogás parádémra


Miért mondod ezt, Jákób, miért beszélsz így, Izráel: Rejtve van sorsom az Úr előtt, nem kerül ügyem Isten elé. Hát nem tudod, hát nem hallottad? Örökkévaló Isten az Úr, ő a földkerekség teremtője! (Ézs 40:27-28)

Mennyei Atyánk, senki nem szeret a nyafogás másik felén lenni. Nos, tegnap én ebbe a helyzetbe hoztalak Téged.

Egy külső záródugó nem akarta abbahagyni a szivárgást, a tőzsde csak zuhan tovább, egy méh megmart a hüvelykujjamon, a bogarak lakmároztak az új növénykéimen, a napirendemet megfúrták, a hangulatom meg a lecsóba került. Olyan voltam, mint Izrael az ígéret földje felé vezető úton – mindenért panaszkodtam. Bocsáss meg nekem, Atyám.

Itt vagyunk egy kulturális krízis meg a rasszizmusról való párbeszéd kellős közepén, messze-messze a COVID járványtól, rengeteg ember munka nélkül és tanács nélkül, hogy hogyan tovább. Én pedig nem látok tovább a saját orromnál és köldökömnél.

Annyira hálás vagyok, hogy a megváltás kegyelmen alapul kezdettől a végéig, mert különben nem lenne semmi remény számomra. Atyám, sajnálom. A megújult kegyelemre és az elégséges bocsánatra válaszul formáld át a nyafogás parádémat felebarát szeretetté.

Segíts engem és a barátaimat, hogy hogy néz ki „a szeretetben megmutatkozó hit” a következő hónapokban. Nagyon sok nehéz, valamint szívbeli munka áll előttünk. Mi az előre a kultúránk rendszerszintű rasszizmusának kezelése kapcsán és a szívünkben tanyázó bűnnel kapcsolatban?

Annyira örülünk, hogy Te „örökkévaló Isten vagy”, nem csak „a földkerekség Teremtője”, hanem megtartója, megmentője, és minden dolog helyreállítója. A következő hónapokban hozd el az evangéliumot úgy, hogy mélyreható, felszabadító és átformáló módon hasson. Nagyon is ámen, így imádkozunk Jézus bámulatos és bocsánattal teljes nevében.

(Scotty Smith)

https://www.thegospelcoalition.org/blogs/scotty-smith/not-proud-of-my-whine-fest/

Kiemelt
Legutóbbiak
Archívum
kategóriák
Kövess itt is
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page