A Sátán alapcélja

June 19, 2020

Mert Isten féltő szeretetével féltelek titeket: mivel eljegyeztelek titeket egy férfiúnak, hogy tiszta szűzként állítsalak benneteket Krisztus elé. Félek azonban, hogy amint a kígyó megcsalta Évát ravaszságával, úgy tántorodnak el a ti gondolataitok is a Krisztus iránti őszinte és tiszta hűségtől. (2Kor 11:2-3) 

 

Kegyelmes Úr Jézus, két dolog tűnik fel villogó neon ragyogással ebben az igerészben. Az első, hogy mi Hozzád tartozunk mint a Te megmosott, felöltöztetett és gyengéden szeretett Menyasszonyod. Semmilyen más kapcsolat sem adja azt a békességet, örömöt és reményt, amilyet a Te velünk való kapcsolatod. Te odaadtad az életedet értünk, a szeretet-megnyilvánulásaid tárgyává tettél bennünket, és visszajössz értünk. Halleluja!

 

Ez aláhúzza a második dolgot, ami kitűnik ebben az igében: A Sátán gyűlöletének intenzitása az „első dologgal” szemben. Ő bármit kész megtenni, hogy megsemmisítse a benned való gyönyörködésünket, és tönkre tegye az irántad való odaadásunkat.

 

A Sátán megvetéssel illeti a Te irántunk való szeretetedet, és gyűlöli a mi irántad való szeretetünket. Akár nyíltan, kárhoztatással, elutasítással és üldözéssel, avagy titkon, csábítással és jóléttel, vagy épp fokozatosan, az elfoglaltságon és szolgálati kimerültségen keresztül… a stratégiája ugyanaz – ellopja a szívünket tőled.

 

Nem fog sikerrel járni, mert Te összetörted a fejét és a sajátoddá tettél minket örökre. Semmi nem tarthat távol minket a Bárány menyegzőjétől (Jel 19), és a Veled való élettől az új ég és földön. De…

 

De ébressz fel bennünket a szendergésünkből, Jézus. Állítsd helyre bennünk a szeretetet, amelyet irányodban tápláltunk, amikor friss hívők voltunk. Annyira szabadok és örömteliek voltunk – és annyira Rád figyeltünk! Igazán semmi más nem számított.

 

Köszönjük, hogy féltékeny vagy a szeretetünkre, Jézus. Köszönjük, hogy a Te igazságod menyegzői ruhájába felöltöztettél minket, hogy úgy szeretsz épp most is, ahogy mindörökké fogsz. Tedd a Veled való kapcsolatunkat sokkal valóságosabbá és értékesebbé minden másnál. Nagyon is ámen, így imádkozunk a te győztes és gyengéd nevedben.

 

(Scotty Smith)

https://www.thegospelcoalition.org/blogs/scotty-smith/satans-core-goal/

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Kiemelt

Köszöntő

March 29, 2017

1/1
Please reload

Legutóbbiak

June 16, 2020

Please reload

Archívum
Please reload

kategóriák
Kövess itt is
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

Budapest-Külső-Kelenföldi Református Egyházközség

Rólunk

Lelki élet

Közösség

Szolgálat

Honlappal kapcsolatos észrevételeket a

e-mail címre várjuk!

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now