top of page

A Sátán alapcélja


Mert Isten féltő szeretetével féltelek titeket: mivel eljegyeztelek titeket egy férfiúnak, hogy tiszta szűzként állítsalak benneteket Krisztus elé. Félek azonban, hogy amint a kígyó megcsalta Évát ravaszságával, úgy tántorodnak el a ti gondolataitok is a Krisztus iránti őszinte és tiszta hűségtől. (2Kor 11:2-3)

Kegyelmes Úr Jézus, két dolog tűnik fel villogó neon ragyogással ebben az igerészben. Az első, hogy mi Hozzád tartozunk mint a Te megmosott, felöltöztetett és gyengéden szeretett Menyasszonyod. Semmilyen más kapcsolat sem adja azt a békességet, örömöt és reményt, amilyet a Te velünk való kapcsolatod. Te odaadtad az életedet értünk, a szeretet-megnyilvánulásaid tárgyává tettél bennünket, és visszajössz értünk. Halleluja!

Ez aláhúzza a második dolgot, ami kitűnik ebben az igében: A Sátán gyűlöletének intenzitása az „első dologgal” szemben. Ő bármit kész megtenni, hogy megsemmisítse a benned való gyönyörködésünket, és tönkre tegye az irántad való odaadásunkat.

A Sátán megvetéssel illeti a Te irántunk való szeretetedet, és gyűlöli a mi irántad való szeretetünket. Akár nyíltan, kárhoztatással, elutasítással és üldözéssel, avagy titkon, csábítással és jóléttel, vagy épp fokozatosan, az elfoglaltságon és szolgálati kimerültségen keresztül… a stratégiája ugyanaz – ellopja a szívünket tőled.

Nem fog sikerrel járni, mert Te összetörted a fejét és a sajátoddá tettél minket örökre. Semmi nem tarthat távol minket a Bárány menyegzőjétől (Jel 19), és a Veled való élettől az új ég és földön. De…

De ébressz fel bennünket a szendergésünkből, Jézus. Állítsd helyre bennünk a szeretetet, amelyet irányodban tápláltunk, amikor friss hívők voltunk. Annyira szabadok és örömteliek voltunk – és annyira Rád figyeltünk! Igazán semmi más nem számított.

Köszönjük, hogy féltékeny vagy a szeretetünkre, Jézus. Köszönjük, hogy a Te igazságod menyegzői ruhájába felöltöztettél minket, hogy úgy szeretsz épp most is, ahogy mindörökké fogsz. Tedd a Veled való kapcsolatunkat sokkal valóságosabbá és értékesebbé minden másnál. Nagyon is ámen, így imádkozunk a te győztes és gyengéd nevedben.

(Scotty Smith)

https://www.thegospelcoalition.org/blogs/scotty-smith/satans-core-goal/

Kiemelt
Legutóbbiak
Archívum
kategóriák
Kövess itt is
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page