top of page

Az ígéret, hűség és reménység Istene


Ezek által drága és hatalmas ígéreteket kaptunk, hogy általuk isteni természet részeseivé legyetek, és megmeneküljetek attól a pusztulástól, amelyet a kívánság okoz a világban. 2Pt 1:4

Mennyei Atyánk, köszönjük mind a „drága és hatalmas ígéreteket”, amelyeket az igéd tartalmaz. Ezek kiemelik a Te szuverén hatalmadat és hűségedet. Nem a mi elhívásunk, hogy dolgok megtörténjenek. A nyomást lekapcsolták. A kegyelmet kapcsolták fel.

Korábban úgy gondolkodtam, hogy én adtam Neked engedélyt, hogy cselekedj azzal, amikor igényt tartottam az ígéreteidre. Én bolond! Neked nincs szükséged senki engedélyére, hogy tegyél bármit is. Te nagylelkűen ajándékozol bennünket akkor is, amikor alszunk. Nem mi tartunk igényt a Te ígéreteidre, hanem azok tartanak ránk igényt. A Te ígéreteid elsősorban arról szólnak, hogy Te megváltoztatsz bennünket, nem pedig mi programozunk Téged.

Minden ígéreted elfordítja a nézésünket magunkról Jézusra – aki a végső „Igen!” mindenre, amit valaha is ígértél (2Kor 1:20). Az ígéreteid emlékeztetnek bennünket mindarra, amikre elkötelezted magad, hogy megteszed, hogy dicsőséget hozz magadnak.

Ebben a mostani időszakban hálásak vagyunk azért az ígéretért, hogy megszabadítod az univerzumot mindenféle fajgyűlölettől és gyűlölködéstől, betegségtől és szomorúságtól, igazságtalanságtól és egyenlőtlenségtől. Az mi időnkben soha nem lesz olyan időszak, amikor fontosabb lenne a kegyelem szeretete, az igazság cselekvése és a Veled való alázatos életvitel (Mik 6:8).

Az ígéreted nyomán fokozatosan „részesei leszünk a Te isteni természetednek” (2Pt 1:4), vagyis olyanná válunk, mint Jézus. Áldott Atyánk, tedd ezt valósággá, jellemzővé és észlelhetővé a következő hónapokban.

Az ígéreteidben való bizalom vezessen bennünket, hogy az uralmad alatt éljünk, munkáljuk az igazságot és szeressük a felebarátainkat, amíg Jézus visszatér. Nagyon is ámen, így imádkozunk Jézus megváltó és megváltoztató nevében.

(Scotty Smith)

https://www.thegospelcoalition.org/blogs/scotty-smith/the-god-of-promises-faithfulness-and-hope/

Kiemelt
Legutóbbiak
Archívum
kategóriák
Kövess itt is
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page