top of page

Ne adj ingyen szállást a haragnak a szívedben


Haragudhattok, de ne vétkezzetek: a nap ne menjen le haragotokkal, helyet se adjatok az ördögnek. (Ef 4:26-27)

Tégy le a haragról, hagyd a heveskedést, ne légy indulatos, mert az csak rosszra visz! (Zsolt 37:8)

Ne bosszankodj föl lelkedben hirtelen, mert a bosszankodás az ostobák szívében tanyázik. (Préd 7:9)

Úr Jézus, soha nem mondtad azt a Bibliában, hogy a harag érzése rossz. De a haragunkban óvatosnak kell lennünk, hogy ne vétkezzünk. Szükségünk van ebben a segítségedre maximálisan. Valóban segíts bennünket jókor, jó okból kifolyólag és jól haragudni. Jelenleg a kultúránkban olyan sok romboló, ördögi haragnak lehetünk tanúi.

Ezért segíts nekem és a barátaimnak jól sáfárkodni a haraggal, ezzel a fontos érzéssel. Néhányan szív-sebeket hordozunk a megszégyenítés, a dühöngés, a lenézés billogozó erejétől. Senkinek se kívánjuk, hogy zúzódjon így a lelke és alacsonyodjon le így a szíve. S közben mi is elismerjük bűnös harangunkat, amellyel szeretteinket bántottuk.

Mutasd meg nekünk, hogy mi a gyökere és mi áll a hátterében, amikor visszaélünk ezzel a nagyon fontos érzelemmel, Jézus. Változtasd át a merevségünket játékossággá. Fogd igába az igazságtalan haragunk elvesztegetett energiáját az igazság és az irgalmasság munkája iránti elkötelezettségre.

Forgasd át a passzív-agresszív haragunkat aktívan bátorítást keresővé. Döntsd le az irányítás és perfekcionizmus bálványait a Te szépséged, kedvességed és kegyelmed nagyobb megtapasztalásával.

Most pedig, Jézus, kitárjuk a szívünk minden ajtaját és ablakát. Gyere be ezen a napon, tegyél le alapot kegyelemből, irgalmasságból és kedvességből. A harag ingyen-szállásának véget kell vetni. Nagyon is ámen, így imádkozunk a Te utolérhetetlen és megfizethetetlen nevedben.

(Scotty Smith)

https://www.thegospelcoalition.org/blogs/scotty-smith/dont-give-anger-free-lodging-in-your-heart/

Kiemelt
Legutóbbiak
Archívum
kategóriák
Kövess itt is
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page