top of page

KÖZÖSSÉG

A közösség úgy működik, mint a szívdobbanás, összejövünk és szétszéledünk. Összejövünk Istennel és egymással közösségben lenni, majd annak erejével szétszéledünk Istent képviselni a magunk helyén.

ALKALMAINK

Istentisztelet - VASÁRNAP 10.00

Közösségünk folyamatosan tanuló közösség. Igyekszünk megismerni Isten akaratát életünkre, közösségünkre nézve, megismerni a várost, a kultúrát, és megismerni az embert, aki hozzánk tartozik.

        Így istentiszteleteinken három dologra törekszünk leginkább:

Egyrészt, mindenki számára érthető, mai nyelven fogalmazzuk meg az evangéliumot: teológiáról teológiai frázisok nélkül. Igyekszünk megbecsülni a hozzánk tartozók idejét azzal, hogy számukra olyan, használható tartalmat nyújtunk, hogy megérje alkalmainkra rászánniuk az időt. Harmadsorban olyan értékeket kívánunk képviselni, amelyek egy élhető, jóízű keresztyénséget jelenítenek meg.

Külső-Kelenföldi gyülekezet

A  vasárnapi istentiszteletre mindenkit, hívőket és keresőket egyaránt szeretettel várunk.

A templomi istentisztelettel párhuzamosan gyermekink a korosztályuknak megfelelően vehetnek részt foglalkozásokon. A kisgyermekek számára (4 év alatt) gyermekvigyázás elérhető az imateremben, ahol az istentisztelet is hallgatható, az iskolásoknak pedig két csoportban tartunk gyermek-istentiszteletet. A kisebbek a templomtól indulnak a Keveháza utca 11. szám alá, az ottani családi napközi termébe, a nagyobbak pedig a templomban találkoznak, és onnan indulnak közösen a gyermek-istentiszteletre.

Biblia
Bibliaolvasó kör
Minden hónap első és harmadik hétfője 10-11 óráig imaterem 
Gyülekezeti imaóra       csütörtök 17.15 kis imaterem 
Olvasd együtt a Bibliát  csütörtök 18.00 imaterem
a lelkészeddel  
 Asszonykör                   szerda 10.00 háznál
Ha érdeklődik a fenti bibliaórák iránt, a részletekért forduljon a lelkipásztorokhoz személyesen, vagy e-mailben 
Baba-Mama kör      kéthetente csütörtök 9.30-11.30

Anyukák és apróságaik gyűlnek össze, hogy közösségben beszélgessenek Isten igéjéről, és az ige fényében ennek a sajátos időszaknak a kihívásairól: a gyermeknevelésről, a szülői szerepről. 

Amikor gyermek születik gyülekezetünkben, szokásunk a komatálazás, hogy segítsük egy-két hétig így is a családot. Nos hát felvetődött még, hogy jó lenne együtt mozogni is. Pusztainé Horváth Zsuzsi gyógytornász vezetésével anyukák babáik mellett tornáznak a hónap fennmaradó csütörtökjein.

A kör vezetője: Hoffmanné Arday-Janka Judit

Baba-Mama kör
Házaskör plusz

Házaskör Plusz

Kivel jársz együtt, Jézussal vagy a stresszel?

Házaskör plusz      havonta a 2. vasárnap 16.00-18.00 gyermekvigyázással

A házasság intézményét megteremtő Isten a Bibliában gazdag és gyakorlati útmutatást ad a házasság céljáról, a férj és a feleség szerepéről, az igazi szeretetről, a megbocsátásról és a boldogságról. Alkalmainkon hónapról hónapra a házaspárok közösen keresik, hogyan, és miben segítheti a Biblia, a benne rejlő evangélium hétköznapi életüket. 

    A kört vezetik: Weber Marika és István

Külső-Kelenföldi Szülői Esték           alkalmanként

Nem könnyű szülőnek lenni, ezt nem kell bizonygatni. A gyermekmunkások és a Házaskör Plusz szervezésével valósulnak meg a Szülői esték, ahol az interaktív előadásokra a gyermeknevelés aktuális problémáival foglalkozó keresztyén pedagógusokat, lelkészeket, pszichológusokat hívunk meg. A korábbi alkalmakkor szó volt már arról, hogyan tanítsuk hitben gyermekeinket, hogyan ünnepeljük együtt a karácsonyt mint család, mit tegyek a kamasz gyerekemmel, stb.

Külső-Kelenföldi szülői esték
Gyermekfoglalkozások

Gyermek-istentisztelet vasárnap 10 óra

Gyülekezetünkben az Úrnak hála élénk gyermekmunka folyik. A négy hitoktató mellett csaknem 15 gyermekmunkás felü-gyeletével három korosztályban foglalkozunk a gyermekekkel a vasárnapi istentisztelet ideje alatt:

Gyermekfoglalkozások

1-3 éves korig gyermekmegőrzésen - alagsori imaterem, kihangosított istentisztelettel 

4-7 éves korig óvodás csoportban - gyülekezés a paróka felőli bejáratnál, a tanítók kísérik a gyerekeket oda és vissza (Keveháza utca 11., Ciróka családi napközi épülete - 4 perc séta)

8-13 éves korig iskolás csoportban - gyülekezés a templomban, az istentisztelet elején jelen vannak a gyerekek, és közösen vonulnak ki tanítóikkal

Keresztkérdések

Keresztkérdések

A keresztyén hitbeli neveltetés mára már nem mindenki öröksége, azonban az élet nagy kérdéseire mindannyian keressük a választ. A keresztkérdés kurzus bevezetést ad a keresztyénség alapjaiba.

Tíz hónapos kurzusunk felfedező út, amelynek során a bibliai hit alapjairól, összefüggéseiről beszélgetünk, és a résztvevők mélyebb elköteleződést nyernek a református keresztyén önazonosságba.

Konfirmáció 

Konfirmáció
IFI

Ifi

Középiskolások számára

IFI     Istenről- Fiatalok- Itt a helyed!

 

I      mert Istenről beszélgetünk, gondolkodunk közösen

F      mert fiatalok (többségében középiskolás korú) lányok és fiúk vagyunk

I      mert itt a helyed, ha neked is vannak kérdéseid a Bibliával,

          a felnőtté válással, Istennel kapcsolatban

 

Péntek 18 óra, imaterem

Ha közösségünk felkeltette az érdeklődésed, fordulj ififelelősökhöz: Kerekes Bence, Mikola Bori lkp.

Reménység csoport

A Reménység csoport 18-35 év közötti fiataloknak indult bibliaórás alkalom, ahol a bibliai igazságokat dolgozzuk fel beszélgetés keretében, együtt keresve a válaszokat, hogy a körülöttünk lévő világ kihívásaiban mit jelent keresztyénként élni. 

 

Szeretettel várunk minden érdeklődőt kéthetente hétfőn 18.00-tól az imateremben.

hope.jpg

Reménység

Főiskolások, egyetemisták, fiatal felnőttek számára beszélgetős bibliaóra

Fiúság -Hitünk alapjairól mélyrehatóan

Fiúság sorozat

Ha szeretném meglátni, mennyire szükségem van Krisztusra a hétköznapokban... 

Ha arra vágyom, hogy megtapasztaljam Isten szeretetét úgy, hogy az átformálja az életemet... 

Ha szeretném, hogy ahogyan Jézus mondta, valódi szeretet és kegyelem járja át és erősítse a kapcsolataimat... 

Akkor arra van szükségem, hogy mélyebben megértsem Isten örömüzenetét, az evangéliumot.

 
A Fiúság sorozat ebben segít.
 
Kedd 18.00 óra, imaterem
Vasárnap
Gyülekezeti biblia- és imaóra
Baba-Mama, HK+, Szülői est
Gyermekfoglalkozások
Keresztkérdések, Konfirmáció
Ifi
Reménység
Fiúság

Gyermekműsorok, kézműves, játszóház

A gyermekeink karácsonykor és a tanév végén színes műsorral készülnek és azzal örvendeztetik meg gyülekezetünket. Karácsonyra és húsvétra úgy készülünk, hogy játszóház keretében kicsik és nagyok bábszínház, énekek, kreatív foglalkozás az ünnepek lényegét. Az ünnepek előtt a gyermekekkel, szülőkkel kézműves vásárt rendezünk, amelynek bevétele a nyári táborunkat segíti.

Gyermek nyári tábor és kirándulások

Táborainkban egyre nagyobb létszámmal vesznek részt a gyülekezetünk gyermekei mellett a környék iskoláinak hittanosai. A gyülekezeti családos programokon – gyülekezeti kirándulás, farmeros istentisztelet stb. – a gyermekmunkások korosztályok szerint színes programokkal várják a gyermekeket. Istennek hála gyermekeink létszáma évről-évre nő!

bottom of page