top of page

TöltsĂŒk meg a szĂ­vĂŒnket a beteljesedĂ©s remĂ©nyĂ©vel


De az Ƒ Ă­gĂ©rete szerint Ășj eget Ă©s Ășj földet vĂĄrunk, amelyben igazsĂĄg lakik. 2Pt 3:13

Mert nem angyalok uralma alĂĄ rendelte az eljövendƑ vilĂĄgot, amelyrƑl szĂłlunk. Zsid 2:5

Mennyei AtyĂĄnk, köszönjĂŒk a szĂ­vet szabadĂ­tĂł Ă©s remĂ©nyt tĂĄplĂĄlĂł igazsĂĄgĂĄt ezeknek az igĂ©knek. Van egy eljövendƑ vilĂĄg, amely ĂĄtformĂĄlja ezt a mostani elromlottat. Az Édenkert csak egy bemutatĂł volt az eljövƑ attrakciĂłkra – egy fĂŒlbesĂșgĂĄs, egy utalĂĄs nagyobb dolgokra, amiket terveztĂ©l szĂĄmunkra.

A gondviselĂ©s, nem pedig a vĂ©letlensĂ©g irĂĄnyĂ­t. A szĂ©psĂ©g, nem pedig a szĂ©ttörtsĂ©g Ă©rvĂ©nyesĂŒl. Ez fantasztikus hĂ­r, ahogy egy Ășj napot kezdĂŒnk jĂłrĂ©szt mĂ©g mindig ezt a vĂ­rusos törtĂ©netet Ă­rva.

AtyĂĄnk, annyira örĂŒlĂŒnk annak, hogy a neved MegmentƑ Ă©s GyĂłgyĂ­tĂł: egy Isten, aki gazdag irgalomban, dĂșskĂĄl kegyelemben Ă©s atyaian szuverĂ©n. JĂ©zust azĂ©rt kĂŒldted, hogy helyettesĂŒnk Ă©s MegvĂĄltĂłnk legyen, tökĂ©letes igazsĂĄgunk Ă©s ĂĄllandĂł SzĂłszĂłlĂłnk, uralkodĂł KirĂĄlyunk Ă©s visszatĂ©rƑ Urunk. KöszönjĂŒk neked!

Azon a dicsƑsĂ©ges napon, amikor JĂ©zus visszajön, a vilĂĄg megtelik a Te jelenlĂ©teddel, szĂ©psĂ©geddel Ă©s szereteteddel. A gonoszt, amelyet levert JĂ©zus a keresztje nyomĂĄn, teljesen Ă©s vĂ©gĂ©rvĂ©nyesen megsemmisĂ­ted. Alig vĂĄrjuk!

A dolgok nem Ășgy vannak, ahogy a testi szemĂŒnk elƑtt lĂĄtszanak. Te vagy, aki mindent abszolĂșt irĂĄnyĂ­tasz, Ă©s jobban szeretsz bennĂŒnket, mint azt mi el tudjuk valaha is kĂ©pzelni. Nem mennyei csodĂĄt vĂĄrunk, hanem JĂ©zus, TĂ©ged a földre. Hit Ă©s nem fĂ©lelem, remĂ©ny Ă©s nem szenzĂĄciĂł kell betöltse a szĂ­vĂŒnket. BĂĄr missziĂłs szemlĂ©let Ă©s Isten orszĂĄga nagylelkƱsĂ©ge jellemezne minket, Ă©pp ennek a jĂĄrvĂĄnynak a kellƑs közepĂ©n is.

AtyĂĄnk, köszönjĂŒk, hogy a Te jellemedet formĂĄlod ki bennĂŒnk, s hogy a Te nagy gyĂłgyĂ­tĂł Ă©s megĂșjĂ­tĂł törtĂ©neted hordozĂłi legyĂŒnk. Mi Krisztusban vagyunk, Ă©s egĂ©szen kegyelembe göngyölten, ami minden mĂĄst felĂŒlmĂșl. Nagyon is Ámen, Ă­gy imĂĄdkozunk JĂ©zus dicsƑsĂ©ges Ă©s megbĂ­zhatĂł nevĂ©ben.

(Scotty Smith)

Kiemelt
Legutóbbiak
Archívum
kategóriák
Kövess itt is
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page