Szív-főnök

June 16, 2020

És Krisztus békessége uralkodjék a szívetekben, hiszen erre vagytok elhívva az egy testben. És legyetek háládatosak. (Kol 3:15)

Úr Jézus, ez az egyetlen vers legfőbb igazságot rejt. Ma, mint minden nap, udvarolnak, megnyernek és irányítanak minket, valaki vagy valami. Lehetetlenség szív-főnök nélkül élni.

 

Sátán élvezi, hogy kárhoztathat, az irigység pedig leselkedik, hogy panaszossá tegyen minket. A jó törődés bénító félelemmé formálódik át, és az átlagos csalódás nagy haraggá mutálódik. Régen megbánt dolgok visszatérnek és kísértetként űznek, és új ábrándok keletkeznek és bűnre csábítanak. Az önjelölt szív-főnökök sora véget nem érő.

 

Ezért engedelmeskedve ennek az élet-szabadító igének, a Te békességedet választjuk, hogy a szívünk uralkodója legyen. Kezünket felemelve örömmel adjuk meg a szívünket a Te békességednek, hogy legyen uralkodónk, királyunk, főnökünk. Jézus, egyedül Te vagy a Békesség Fejedelme. Minden más kígyó-olaj házaló.

 

Az evangéliumon keresztül Isten békében áll velünk, és mostanra nekünk is békességünk van Vele. Az elidegenedettséget felváltotta a megbékélés, a távolságot a bensőségesség, az ítéletet a szeretet-megnyilvánulás. A mi Atyánk nem csak „rendben van” velünk: Ő gyönyörködik bennünk. Nincs olyan béke, amilyen Isten békessége. Hogy tud nem túlcsordulni rajtunk a hála és az alázat, a hit és a remény?

 

Jézus, bár a Te békességed a központ és a megnyugvás erejével bírna ma a szívünkben – a „próbás” kapcsolatainkban, a befejezetlen történeteinkben, a feszült kultúránkban és az ismeretlen jövőnkben, az ismert gyengeségeinkben és a szívünket megcsaló sikereinkben.

 

Ahogy békességed uralja a szívünket, igyekszünk békességben élni a kapcsolati hálónk szereplőivel. Ahol pedig a békesség még nem lehetséges, a Te szeretetedben nyugszunk meg, és várjuk a Te időzítésedet. Ámen, így imádkozunk, a Te dicséretre méltó és nyugalmat adó nevedben.

 

(Scotty Smith)

https://www.thegospelcoalition.org/blogs/scotty-smith/heart-boss-3/

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Kiemelt

Köszöntő

March 29, 2017

1/1
Please reload

Legutóbbiak

June 16, 2020

Please reload

Archívum
Please reload

kategóriák
Kövess itt is
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

Budapest-Külső-Kelenföldi Református Egyházközség

Rólunk

Lelki élet

Közösség

Szolgálat

Honlappal kapcsolatos észrevételeket a

e-mail címre várjuk!

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now